Agro nyt

Skimmel uge 27

03.07.2017

Hver mandag sæsonen igennem vil vores anbefalinger til skimmelbehandlingen mm. blive lagt op her på hjemmesiden.
 
Vi har taget udgangspunkt i 8 marker fordelt over det meste af vores område. Markerne er placeret i hhv. Skive, Karup, Djursland, Ålborg, Holstebro, Sunds, Herning og Bording
 
Der vil blive beskrevet en strategi for den kommende uge, og med mindre andet er nævnt gælder strategien for alle lokaliteterne.
 
Nedenstående er kun vejledende, og det er meget vigtigt at vurdere hver enkelt mark og bedrift individuelt før der tages beslutning om hhv. skimmelbehandling og vanding.


Skimmelstrategi uge 27

Vi er netop kommet igennem en periode med skimmelfarvorabelt vejr. Den kommende uge ser ud til at blive lidt mere moderat, men igen ser det ud til at det bliver mere ustadigt i slutningen af perioden. Det ser på nuværende tidspunkt ud til at det bliver med lidt højere temperature så sørg for at holde intervallet på max 7 dage

Anbefalingen lyder på 0,4 l  Ranman Top/ha

I Eurogrande anbefales det stadig at sætte intervallet ned til 5 dage da denne sort er meget skimmelmodtagelig

Tilsætning af cymbal er kun aktuel hvis der køres lige i en periode med skimmelfavorabel vejr. der er derfor ingen grund til at tilsætte den til de sprøjtninger der foretages her i starten af ugen, men det VAR relevant fredag/lørdag i sidste uge, og det ser ud til at kunne blive aktuel igen i slutningen af denne periode. vurdere man at det er nødvendigt med Cymbal anvendes 0,25 kg/ha.


Bladplet
Rigtig mange marker er i beg blomstring og det anbefales derfor at sætte gang i bladpletbehandlingen i denne uge.

Der tilsættes 0,4 Narita til skimmelsprøjtningen
 
Skadedyr
Der er i øjeblikket ikke behov for bekæmpelse af skadedyr.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK